Новини и събития

НОВА УЧЕБНО-ТВОРЧЕСКА 2017/2018 в ЛИК

Какво можете да откриете при нас през този сезон?

Арт-клуб "Христея" - школа по изобразително изкуство за деца над 6 годишна възраст. В школата, освен малки деца, работят и по-големи момичета и момчета. За онези, които имат интерес и талант за молив и четка - задълбочена работа с различни видове техники, изразни средства, композиции...За онези, които искат просто да се докоснат до нещо специално и да прекарат част от свободното си време - уютна и цветна приятелска атмосфера, развиваща въображението. Преподавател - Анелия Радинова, педагог по изобразително изкуство. Невероятно благ, търпелив и обичащ децата учител. Нейни възпитаници от клуб „Христея“ – днес вече художници, архитекти, дизайнери.

Школа по класическа китара - за малки и големи, за начинаещи и напреднали в изпълнителското китарно майсторство. Индивидуални уроци и свирене в различни формации. Концерти, майсторски класове, участие в национални и международни конкурси и фестивали. Преподаватели - Николай и Милена Михайлови, педагози, артист-изпълнители класическа китара. 

Клуб по художествено слово - индивидуални и групови занимания за деца над 6 годишна възраст и млади хора. Запознаване и овладяване на техники на правоговор, дикция и артикулация. Вербално и невербално общуване с публика или аудитория.  Умения за артистично интерпретиране на художествен текст. Пластични умения за сцена. Етюди и монолози. Дори да нямате никакво намерение да се занимавате с театър, или да ставате актьор, тези занимания ще помогнат на всеки да се представи достойно в училищен празник, да преодолее притеснение от появяване и говорене пред хора, да изгради увереност в себе си. Преподавател - Красимира Георгиева, възпитаник на покойния голям плевенски актьор Марин Дилков, дългогодишен ръководител на състава за художествено слово на нашето читалище.

Клуб за народни хора ЛИК - отворени групи за възрастни. Всеки желаещ да се движи, забавлява, да избере българското може да танцува в клуба. Вече хиляди в цяла България  избраха тази форма на физическа активност и социален живот, която е изключително зареждаща. Групи за начинаещи и напреднали. Занимания: всяка вечер от понеделник до четвъртък. Преподаватели – Светослав Никифоров, Даниела Цолова, професионални танцьори, артист-изпълнители  и педагози. Ако скоро не сте се влюбвали истински в някого - имате шанс – в тях двамата! 

Школа па английски език - интензивни групови занимания за ученици 5-8 клас. Малки групи за подготовка за матурата по английски в 12 клас, кандидат-студентски изпити, за сертификати TOEFL, IELTS. Преподавател – Велизара Кръстева, дългогодишен педагог по езика, доказан чрез изпитните оценки на своите ученици. Ведър, слънчев и упорит учител, който умее да мотивира и постига резултати с „Ти можеш!“

Курсове по география – подготовка на кандидат-студенти, за матурата по география в 12 клас. Малки групи с интензивни занимания. Актуални учебни материали и изпитни тестове. Гъвкава и специфична техника за подготовка, даваща ефективен резултат. Преподавател – Чавдар Тошков, учителят, преподавал на майките и бащите, които днес изпращат децата си именно  при него; не само отлично подготвящ своите ученици, но и прекрасен човек и приятел за всеки от тях.

Сиско мрежова академия ЛИК - вече 14  години в читалище ЛИК-Плевен работи една от българските Сиско Мрежови академии на компанията Сиско системс. Като част от семейството на хиляди академии в над 150 страни по света, академията на ЛИК осигурява успешна подготовка на завършващите за работа в областта на мрежите и информационните технологии в обществени и частни организации, както и за последващо висше образование в областта на мрежите, компютърните науки или други, свързани с тях области. Инструктори – Желязко Чернев, Станимир Станев - CCNA, CCAI. Подробности за обучението в Сиско академия можете да намерите тук Сиско академия ЛИК- http://cisco.my.contact.bg/academy.htm, или на уеб-адреси: Cisco Мрежова Академична Програма- https://www.netacad.com/  Българска асоциация на мрежовите академии- http://www.bana-bg.org/